Prohlížíte si: LabuznikCeliak.cz / LABUMIX® - směsi, mouky / LABUMIX® - BÍLÝ CHLÉB - bez lepku

LABUMIX® - BÍLÝ CHLÉB - bez lepku

LABUMIX® - BÍLÝ CHLÉB - bez lepku
LABUMIX® - BÍLÝ CHLÉB - bez lepku

  • 53 Kč s DPH
  • Dostupnost: Skladem

Směs pro přípravu bílého chleba - bez lepku

Složení: deproteinovaný pšeničný škrob vhodný pro bezlepkovou dietu, rýžová mouka, jáhlová mouka, sójová mouka, bramborové vločky, jedlá sůl, stabilizátory:(xanthan, tara guma, hydroxypropylmethylcelulosa), cukr, aroma.

Výživové hodnoty na 100g výrobku: 

Energie: 1425 kJ - 340 kcal, Tuky: 1,0g - z toho nasycené mastné kyseliny: 0,1g, Sacharidy: 75g - z toho cukry: 1,9g, Bílkoviny: 4,9g, Sůl: 2,6g.

Hmotnost: 400 g

Příprava bílého chleba, veky (nebo chleba v ošatce):

Ke 400g směsi LABUMIX®-BÍLÝ CHLÉB přidáme 340g vody a 16g čerstvého droždí. Hněteme 3 minuty na 1. stupeň, přidáme 14g oleje a hněteme dalších 5 minut na 2. stupeň. Vytvarujeme si (mokrýma rukama) 1 bochník nebo 2 večky, je třeba těsto propracovat silou-jinak nezamezíme tvorbě vzduchových kapes. Bochník chleba nebo večky necháme kynout na plechu pokrytém pečícím papírem nebo v ošatkách 35-45 minut při 32-35 °C při 80% relativní vzdušné vlhkosti. Pečeme 15 minut při 220°C, dalších 15 minut na 200°C a posledních 15 minut na 180°C. Po upečení necháme večky vychladnout na mřížce (tato příprava chleba se nejlépe osvědčila, zde jsou největší úspěchy zákazníků).

 Návod na přípravu chleba v domácí pekárně: 

Ke 400 g směsi přidáme 370-380g g vody, 20 g čerstvého droždí a 2 lžíce oleje. Nastavíme domácí pekárnu na bezlepkový program "gluten free". Po upečení vyklopíme chléb z formy a necháme vychladnout na mřížce. (Tip: V průběhu hnětení těsta, domácí pekárnu otvírejte a kontrolujte, zda hnětení probíhá v pořádku, ulpělé zbytky těsta shrneme pomocí gumové stěrky směrem k hnětacímu háku. Těsto musí tvořit celistvou kouli, nesmí být řídké. Po ukončení hnětení můžeme vyjmout hnětací háky pomocí ruky namočené ve vodě, mokrou gumovou stěrkou těsto následně namačkáme na dno formy a uhladíme po povrchu-vyjmutím hnětacích háků zamezíme opětovnému nechtěnému hnětení.)

Návod na přípravu chleba ve formě: 

Ke 400 g směsi přidáme 380 g vody a 20 g čerstvého droždí. Hněteme 3 minuty na 1. stupeň, přidáme dvě lžíce oleje a hněteme dalších 5 minut na 2. stupeň. Těsto rozdělíme do dvou forem, namačkáme do forem pomocí mokré stěrky a necháme přikryté kynout po dobu 45-55 minut při teplotě 32-35°C. Pečeme po dobu 20 minut při teplotě 200°C a dalších 40 minut při teplotě 160°C. Po upečení vyklopíme chéb z formy a necháme vychladnout na mřížce.

Pokud se nám chléb po upečení propadne, můžeme ubrat vodu. Těsto je nutné řádně vymíchat. V domácí pekárně kontrolujeme řádné promíchání těsta po 8-10 minutách hnětení. Stěrkou setřeme ulpělou mouku ze stěn nádoby a snažíme se dostat hmotu k míchacím hákům. Po správném promíchání těsta můžeme hnětací hák z nádoby vyjmout-namočíme si ruce a gumovou stěrku ve vodě, pomocí stěrky pak těsto zatlačíme a uhladíme na povchu. Tímto předejdeme dalšímu nechtěnému hnětení těsta a po upečení nám v chlebu nezůstávají ošklivé díry po hácích. Správná konzistence těsta musí tvořit celistvou hmotu, nemůže být příliš řídké. Každá domácí pekárna má nastavenu jinou dobu míchání, proto musíme sledovat, jak se nám těsto chová a podle toho příště buď ubereme nebo přidáme vodu.

 

Pozor na správnou hmotnost surovin, vodu vážíme v gramech, nedávkujeme v ml !

 

 

 

Nahoru

Copyright © 2018 Labužník Celiak, všechna práva vyhrazena | Výroba webu © 2013 Top Digital Group s.r.o.

Veškeré zde uvedené materiály (fotografie, texty) nelze šířit a používat bez svolení autora.
Bezlepková pekárna a cukrárna. Pečeme čerstvé pečivo, chléb, rohlíky, dalamánky - vše bez lepku a z kvalitních surovin.