Prohlížíte si: LabuznikCeliak.cz / LABUMIX® - směsi, mouky / LABUMIX® - CHLÉB S LNĚNOU VLÁKNINOU - bez lepku

LABUMIX® - CHLÉB S LNĚNOU VLÁKNINOU - bez lepku

LABUMIX® - CHLÉB S LNĚNOU VLÁKNINOU - bez lepku
LABUMIX® - CHLÉB S LNĚNOU VLÁKNINOU - bez lepku

  • 51 Kč s DPH
  • Dostupnost: Skladem

Směs pro přípravu chleba s lněnou vlákninou - bez lepku

Složení: deproteinovaný pšeničný škrob vhodný pro bezlepkovou dietu, rýžová mouka, lněná vláknina (7,5%), sójová mouka, stabilizátory: xanthan, tara guma, kmín, barvivo:karamel.

Hmotnost: 400g

Výživové údaje na 100g výrobku:

Energie: 1439 kJ-344 kcal, Tuky: 1,6g - z toho nasycené mastné kyseliny: 0,1g, Sacharidy: 71g - z toho cukry: 0,5g, Bílkoviny: 6,3g, Sůl: 0,1g.

Návod na přípravu chleba v domácí pekárně:

Do nádoby nalijeme 420g vody, přidáme 2 lžičky cukru, 35-40g čerstvého droždí(nebo 1 balíček sušeného droždí např.s vlaštovkou), 400g směsi, 2 lžičky soli a 2 lžíce oleje. Nastavíme domácí pekárnu na speciální bezlepkový program, který umožní cca 10-15 minut  intenzivního hnětení a kynutí při teplotě 35°C po dobu cca 40 minut.  Po upečení vyklopíme chléb z formy a necháme vychladnout na mřížce. (Tip: V průběhu hnětení těsta, domácí pekárnu otvírejte a kontrolujte, zda hnětení probíhá v pořádku, ulpělé zbytky těsta shrneme pomocí gumové stěrky směrem k hnětacímu háku. Těsto musí tvořit celistvou kouli, nesmí být řídké. Po ukončení hnětení můžeme vyjmout hnětací háky pomocí ruky namočené ve vodě, mokrou gumovou stěrkou těsto následně namačkáme na dno formy a uhladíme po povrchu-vyjmutím hnětacích háků zamezíme opětovnému nechtěnému hnětení.)

 Návod na přípravu chleba pro pečení v běžné troubě ve formě:

Ke 400g směsi přidáme 2 lžičky cukru, 35-40 g čerstvého droždí, 450g vlažné vody a 2 lžičky soli (sůl nesypeme ke kvasnicím). Hněteme 3 minuty na 1. stupeň, přidáme 2 lžíce oleje a hněteme dalších 5 minut na 2. stupeň. Do vymíchaného těsta můžeme přidat semínka dle vlastní chuti. Těsto namačkáme pomocí stěrky do formy, povrch uhladíme a necháme přikryté kynout po dobu 30 – 35 minut při teplotě 32-35°C. Pro první fázi pečení můžeme na dno trouby postavit hrníček s vodou, který ve druhé fázi dopékání vyjmeme. Pečeme po dobu 40 minut při teplotě 180°C, dalších 20 minut při teplotě 170°C. Po upečení chléb vyklopíme z formy a necháme vychladnout na mřížce.

Dáváme pozor na přesné vážení surovin. Vodu vážíme v gramech, nedávkujeme v ml !

V případě, že se chléb po upečení propadne, příště ubereme vodu (můžeme až na 400g), můžeme také ubrat množství kvasnic.

 

Nahoru

Copyright © 2018 Labužník Celiak, všechna práva vyhrazena | Výroba webu © 2013 Top Digital Group s.r.o.

Veškeré zde uvedené materiály (fotografie, texty) nelze šířit a používat bez svolení autora.
Bezlepková pekárna a cukrárna. Pečeme čerstvé pečivo, chléb, rohlíky, dalamánky - vše bez lepku a z kvalitních surovin.