Prohlížíte si: LabuznikCeliak.cz / LABUMIX® - směsi, mouky / LABUMIX® - TOUSTOVÝ CHLÉB - bez lepku

LABUMIX® - TOUSTOVÝ CHLÉB - bez lepku

LABUMIX® - TOUSTOVÝ CHLÉB - bez lepku
LABUMIX® - TOUSTOVÝ CHLÉB - bez lepku

  • Ceny uvidí jen přihlášení zákazníci
  • Dostupnost: Skladem

Směs pro přípravu toustového chleba - bez lepku  

Složení: deproteinovaný pšeničný škrob vhodný pro bezlepkovou dietu, rýžová mouka, mléčná syrovátka, stabilizátory:(xanthan, tara guma,) sójová mouka.

Výživové hodnoty na 100g výrobku: 

Energie: 1520 kJ - 363 kcal, Tuky: 1,0g - z toho nasycené mastné kyseliny: 0,3g, Sacharidy: 81g - z toho cukry: 7,6g, Bílkoviny: 4,4g, Sůl: 0,4g.

Hmotnost: 400 g

 Návod na přípravu chleba v domácí pekárně: 

Na dno formy na pečení nalejeme 400g g vody, přidáme 20 g čerstvého droždí, 10g cukru, nasypeme 400g směsi LABUMIX - TOUSTOVÝ CHLÉB, na směs přidáme 10g soli a nakonec přilejeme 20g oleje. Nastavíme domácí pekárnu na bezlepkový program "gluten free". Po upečení vyklopíme chléb z formy a necháme vychladnout na mřížce. (Tip: V průběhu hnětení těsta, domácí pekárnu otvírejte a kontrolujte, zda hnětení probíhá v pořádku, ulpělé zbytky těsta shrneme pomocí gumové stěrky směrem k hnětacímu háku. Těsto musí tvořit celistvou kouli, nesmí být řídké. Po ukončení hnětení můžeme vyjmout hnětací háky pomocí ruky namočené ve vodě, mokrou gumovou stěrkou těsto následně namačkáme na dno formy a uhladíme po povrchu-vyjmutím hnětacích háků zamezíme opětovnému nechtěnému hnětení.)

Návod na přípravu chleba ve formě: 

Ke 400 g směsi přidáme 400 g vody, 20 g čerstvého droždí, 10g cukru a 10g soli. Hněteme 3 minuty na 1. stupeň, přidáme 20g oleje a hněteme dalších 5 minut na 2. stupeň. Těsto rozdělíme do dvou forem, namačkáme do forem pomocí mokré stěrky a necháme přikryté kynout po dobu 40-45 minut při teplotě 32-35°C. Pečeme po dobu 15 minut při teplotě 200°C a dalších 40 minut při teplotě 160°C. Po upečení vyklopíme chéb z formy a necháme vychladnout na mřížce.

Pokud se nám chléb po upečení propadne, můžeme ubrat vodu. Těsto je nutné řádně vymíchat. V domácí pekárně kontrolujeme řádné promíchání těsta po 8-10 minutách hnětení. Stěrkou setřeme ulpělou mouku ze stěn nádoby a snažíme se dostat hmotu k míchacím hákům. Po správném promíchání těsta můžeme hnětací hák z nádoby vyjmout-namočíme si ruce a gumovou stěrku ve vodě, pomocí stěrky pak těsto zatlačíme a uhladíme na povchu. Tímto předejdeme dalšímu nechtěnému hnětení těsta a po upečení nám v chlebu nezůstávají ošklivé díry po hácích. Správná konzistence těsta musí tvořit celistvou hmotu, nemůže být příliš řídké. Každá domácí pekárna má nastavenu jinou dobu míchání, proto musíme sledovat, jak se nám těsto chová a podle toho příště buď ubereme nebo přidáme vodu.

 

Pozor na správnou hmotnost surovin, vodu vážíme v gramech, nedávkujeme v ml !

 

 

 

Nahoru

Copyright © 2024 Labužník Celiak, všechna práva vyhrazena | Výroba webu © 2013 Top Digital Group s.r.o.

Veškeré zde uvedené materiály (fotografie, texty) nelze šířit a používat bez svolení autora.
Bezlepková pekárna a cukrárna. Pečeme čerstvé pečivo, chléb, rohlíky, dalamánky, koláče, moučníky, dorty - vše bez lepku a z kvalitních surovin.